Drižtí rozmíchejte ve vlažné vodě. Nasypte mouku na pracovní desku a uprostřed udělejte v mouce malý důlek. Do důlku přidejte olivový olej, sůl, cukr a vodu s droždím. Uhněťte z těsta měkkou kouli.
Těsto zakryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě 1½ hodiny. Nejlepší je připravit si těsto den předem. Vykynuté těsto můžete zabalit do kuchyňské fólie a vložit do lednice, než budete připraveni jej použít.
Těsně před pečením těsto vyválejte na dobře pomoučené pracovní desce.
Zeleninu očistěte, tence naplátkujte a zmenšete na kouksy. Těsto potřete vrstvou rajčatové omáčky, přidejte zeleninu a nakonec sýr.
Pečte 3-4 minuty na 350 °C, potom vyjměte pizzu a navrch přidejte anšovičky.