Minihamburgery

PŘÍPRAVA

Trochou soli posolte jemně nakrájené červené zelí a nechte minimálně tři hodiny odstát. Pak opláchněte studenou vodou a dejte okapat. Přilijte ocet z červeného vína a nechte marinovat (pro nejlepší výsledek připravte zelí den předem). Smíchejte maso se sobrasadou, vejci a strouhankou a ochuťte solí a pepřem. Nyní vytvarujte malé hamburgery, které budou o něco větší než průměr housky (maso se během přípravy zmenší).

Vyloupněte avokádo a nakrájejte na malé kousky. Pokapejte sushi octem, aby neztratilo barvu. Opékejte hamburgery na středně ohřáté varné plotně a před dokončením naneste na každý hamburger trochu medu. Opečte hamburgerové housky. Hamburger vložte do housky a přidejte jako oblohu nakrájené zelí, drcenou šalotku a avokádo. Vznikne pravá chuťová bomba, která kombinuje kyselost červeného zelí s jemným avokádem, pikantní chutí choriza se sladce medovým závěrem.